18.3.2015
Kategorie: Recepty, Zajímavosti, Zdraví

Unikátní koktejl chutná jako další večeře

Koktejly se omezují na čtyři základní druhy chutí: slaná, kyselá, hořká a sladká. Pravděpodobně i vy máte v každé kategorii svého favorita. Nicméně ještě je tu pátá kategorie, která se snaží již vlastní cestou – umami.

co je to umami? Pojmenování je japonské a označuje tajemnou pikantní chuť, masitou a slanou. Máte rádi chuť šunky? Pravděpodobně ano, takže to najdete v této chuti. Sojová omáčka? Zásah. Korýši, vinný ocet a další suroviny bohaté na aminokyseliny jsou obsahem koktejlu. Umami to není pouze koktejl, je to jídlo, které můžete mít přímo ve své skleničce.

The nose koktejl

fa-The-Nose-to-Cocktail

Zde musí být určitě slanina. Pro všechny co chtějí vyzkoušet umami koktejl s jeho masitou chutí je tohle nezbytností. The nose koktejl obsahuje slaninu napuštěnou whisky pro slanou chuť, celá vejce, javorový sirup a pomerančový džus. Je to nápoj ideální jako další snídaně.

Návod na Nose koktejl

Ingredience:

1 celé vejce
40 g slanina napuštěné Bushmills irskou whisky
0,15 dcl javorový sirup
0,15 dcl Pomerančový džus
0,15 dcl Citronová šťáva

Vše dejte do šejkru a po dobu 10 sekund mixujte. Přidejte led a znovu 10 sekund mixovat.

Napouštění slaniny whiskou

Ingredience:

40 g Vysoce kvalitní slanina
0,45 dcl Bushmills Irish Whiskey

Příprava:

Udělejte slaninu na pánvi dokud se neprokreslí. Dejte si stranou a tuk ze slaniny dejte do sklenice s víčkem pro další použití. Do tuku ze slaniny přidejte whisky a dobře protřepejte. Dejte na tmavé chladné místo na 48 hodin louhovat. Následně dejte do mražáku na 30 minut , tuk by měl ztuhnout. Nakonec seberte z horní části zmrzlé hmoty tukovou vrstvu.

 

Štítky:

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist
„Mít rád lidi a milovat lidi to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí.“ Jan Werich