23.11.2014
Kategorie: Recepty

Brokolicovo-sýrová polévka

Polévka z brokolice a sýra je ideální také pro vegetariány nebo v případě, že chcete nějakou lehčí polévku např. pro podporu vaší diety v zimě či po novoročním předsevzetí.. Polévku je možné pro zpestření servírovat také v domácím sladkém pšeničném chlebovém bochánku. Recept na tento bochánek vám přineseme v dalším článku.

IMG_8736-1024x682

A nyní již vzhůru na ni.

Recept na brokolicovo-sýrovou polévku

Množství: 4 porce

Ingredience:

  • 3 lžíce Extra panenský olivový olej
  • 1/3 velké žluté cibule, nahrubo nasekané
  • 2 stroužky česneku, nahrubo nasekané
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 lžíce. polohrubé mouky
  • 2 a 1/2 šálku kuřecího, krůtího, nebo zeleninového vývaru
  • 3/4 šálku mléka
  • 1 a 1/2 šálky brokolice
  • 2 šálky bílého sýru čedar, strouhaný, použije se jako ozdoba
  • + 4 Sladké chlebové bochánky – volitelné

Postup přípravy:

  1. na velké pánvi či ve větším hrnci zahřejeme olivový olej na středním plamenu
  2. přidáme cibuly, česnek, sůl a pepř a necháme zesklovatět asi 3 minuty
  3. přidáme mouku a mícháme aby nasákla veškerou vlhkost po dobu asi 1 minuty
  4. pomalu přidáváme vývar a pečlivě mícháme aby se odstranili veškeré hrudky, které mohli vzniknout
  5. následně přidáme mléko a přivedeme k varu
  6. přidáme brokolici a necháme povařit na mírném ohni po dobu 10 – 15 minut
  7. následně odstavte polévku z vařiče a ponorným mixérem rozmixujte brokolici a další kousky v polévce
  8. vrátíme polévku zpět na vařič a podusíme ještě asi 5 minut dokud nebude mít tu správnou polévkovou konzistenci
  9. odstraňte polévku z vařiče a vmíchejte nastrouhaný čedar dokud se nerozpustí
  10. podávejte buď v talíři nebo v chlebových bocháncích

IMG_8754-682x1024

 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

TOPlist
„Čas si vymysleli lidé, aby věděli, od kdy do kdy a co za to.“ Jan Werich